2018 | Expeditie Zomerkamp

 • Na inschrijving

  • Het bedrag van € 135,- voor 15 juni overmaken op reknr. NL 68 RABO 0107630419. (dit is incl. de DVD)

  Vertrek en aankomst

  •Bagage inleveren; Zaterdag 14 juli tussen 09.45-10.00u in de van Alcmaerlaan.

  •Vertrek; Zaterdag 14 juli om 14:00u in de van Alcmaerlaan.

  •Bagage ophalen; Zaterdag 21 juli tussen 11.45-12.15u in de van Alcmaerlaan.

  •Aankomst; Zaterdag 21 juli rond 14:00u

  Op de dag van de terugkomst komt de bagage van de kinderen eerder in Hoogmade aan dan de kinderen. Tussen de aangegeven tijden is er toezicht op de bagage, na deze tijd is er geen toezicht meer op de bagage van de kinderen. Let er dus op dat u de bagage op tijd op komt halen.

  Als u de koffers van uw kinderen komt halen, zou u dan ook mee willen helpen de vrachtwagen uit te laden, zodat deze snel uitgeruimd is.

  Bij eventuele vertraging op de terugreis, zullen wij de verwachte vertragingstijd en de nieuwe aankomsttijd d.m.v. een aanplakbiljet aangeven op de hoek van de v. Alcmaerlaan en Bruynlaan.

  Verzekering

  Deelname aan zomerkamp is op eigen risico. Zomerkamp stelt zich niet aansprakelijk voor schade aan, of het verliezen van bagage kleding, fototoestellen e.d. Zomerkamp is wel voor kleine bedragen en ongevallen verzekerd. Wij adviseren u (indien u het nodig acht) zelf een (aanvullende) reis- en ongevallen en/of bagageverzekering af te sluiten.

  Post

  Vergeet niet om kaarten of brieven te sturen, dat vinden de kinderen geweldig! Misschien kunt u de kaart al op vrijdag versturen? Op zondag kijken de kinderen namelijk al uit naar post.

  Tip: De kinderen vinden het leuk om zelf ook kaarten te versturen naar huis en familie. Op kamp worden postzegels en kampkaarten verkocht. Het is handig om een lijstje met adressen of adresstickers mee te geven.

  Medicijnen, bijzonderheden

  Heeft u bij het inschrijven aangegeven dat uw kind medicijnen gebruikt dan nemen wij 1-2 weken voor vertrek contact met u op. Heeft u bij het inschrijven niet aangegeven dat uw kind medicijnen gebruikt, maar moet hij of zij in de kampweek toch medicijnen gebruiken wilt u dan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Ook over bijzonderheden die u heeft aangegeven bij het inschrijven nemen wij contact met u op.

  Zakgeld

  Wilt u er aan denken dat er alleen zakgeld nodig is voor het kopen van een aardigheidje of wat lekkers in het dorp of tijdens het zwemmen. Geeft u dus alstublieft geen grote bedragen mee.

  Het is handig om een portemonnee mee te geven, zorgt u ervoor dat deze goed gemerkt is.

  Bagage

  Op school worden gekleurde labels uitgedeeld. Wilt u deze met de naam van uw kind erop a.u.b bevestigen aan de koffer en slaapzakhoes.

  De kleding e.d. van uw kind kunt u het best in een koffer pakken en niet in een weekendtas. In een koffer hebben de kinderen een beter overzicht. Hierdoor hoeft niet steeds alles uitgepakt te worden waardoor er kleding en spullen zoek raken. Als u de koffer samen met uw kind in pakt dan weet hij of zij wat erin zit en waar.

  Wilt u de kleding en andere spullen van uw kind(eren) merken. Niet gemerkte kleding die na Zomerkamp overblijft geven wij aan een goed doel!

  Indeling groepjes

  Zoals elk jaar hebben we bij de indeling van de groepjes weer geprobeerd om zoveel mogelijk aan de wensen die de kinderen opgegeven hebben te voldoen. Helaas is het niet in alle gevallen mogelijk om helemaal aan deze wensen te voldoen. Er is echter tussen het programma door voldoende tijd om met andere vriendjes en/of vriendinnetjes te spelen. Verder zijn er een aantal activiteiten waarbij de groepjes helemaal anders ingedeeld worden of er helemaal geen groepjes zijn.

  Teken

  Tijdens het kamp zitten we de hele week in natuurrijke gebieden en lopen daardoor het risico op tekenbeten. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen, maar de meeste mensen die door een teek worden gebeten worden niet ziek. Wanneer je voorzorgsmaatregelen neemt verkleint dit de kans op een tekenbeet. Als de teek binnen 24 uur wordt verwijderd is de kans om ziek te worden zelfs te verwaarlozen. Op kamp worden de kinderen daarom regelmatig gecontroleerd op teken en worden deze als ze aanwezig zijn direct verwijderd. De kinderen krijgen een formulier mee naar huis waarop is aangetekend waar de teek heeft gezeten.

  Om tekenbeten zoveel mogelijk te voorkomen kan er in de bossen en in het hoge gras een lange broek en een shirt met lange mouwen gedragen worden. Verder kan er een insectenwerende middel op natuurlijke basis of met een DEET erin worden gebruikt. Indien u het nodig acht dat uw kind dit gebruikt is het verstandig een flesje mee te geven. Deze insectenwerende middelen werken ook tegen muggen en kunnen dus eventueel ook ’s avonds voordat ze gaan slapen gebruikt worden.

  Luizen

  Kinderen die op de vertrekdag last hebben van luizen kunnen helaas niet mee met zomerkamp. Heeft uw kind vlak voor kamp luizen, dan kan hij of zij alleen mee als er op de vertrekdag geen luizen en neten meer aanwezig zijn in het haar en de behandeling afgerond is.

  In overleg met de leiding kunnen kinderen wel later in de week alsnog komen als de behandeling dan wel afgerond is en zij vrij zijn van luizen en/of neten.

 • De Eiken Stek Vijfsprongweg 9-11 6733 JH Wekerom Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.deeikenstek.nl

 • NIET VERGETEN !!!! -

  - Minstens 2 paar goed ingelopen schoenen ivm natte schoenen bij slecht weer.
  - Voldoende sokken
  - Zwemkleding en badhanddoek
  - Regenkleding en laarzen, bij regenachtig weer gaan we gewoon naar buiten. Goede regenkleding is dus belangrijk.
  - Veldfles of bidon
  - Vuilniszak of plastic tas voor de vuile was □goede rugzak voor tijdens lange tochten, aub geen schoudertas.
  - Afwasteiltje
  - Handdoeken
  - Badslippers
  - Beker om tanden te poetsen
  - Zonnebrandmelk
  - Slaapzak
  - Laken
  - Hoeslaken
  - Kussen + sloop
  - Zaklantaarn
  - Leesboek en/of een spelletje
  - Effen gekleurd of wit t-shirt om mee te knutselen
  - Verkleedkleding voor de bonte avond

  THUIS LATEN !!!
  - Mobiele telefoon
  - Zakmes, aansteker/lucifers

  Het afwasteiltje dat de kinderen meenemen is om zich ‘s avonds in te wassen als er niet gedoucht kan worden. Hun gezicht en handen, maar zeker ook hun voeten. Het is daarom handig als hun voeten in het teiltje passen. De slippers zijn noodzakelijk omdat de kinderen niet op blote voeten mogen lopen. Een laken is lekker voor als we mooi en warm weer krijgen, dan hoeven de kinderen niet in een warme slaapzak te liggen. Wilt u het beddengoed ook merken! Het is handig als het beddengoed bovenin de koffer ligt of bij de slaapzak zit. Dan hoeft niet de hele koffer overhoop gehaald te worden. Tip: Maak een slaapzakhoes van stof; met een lapje stof of oud laken naait u zo’n hoes. Deze hoes is goed te herkennen door uw kind en scheurt niet zo snel als een vuilniszak. Als u de hoes groot genoeg maakt kan het kussen er ook nog bij.

 • Onderbouw Bovenbouw Leidersnamen
  Visnetten Sprinkhanen Pineapple Pauline
  Zakmessen Kakkerlakken Rijst Riny
  Kompassen Slingerapen Kokosnoot Koos
  Landkaarten Spinnen Schatkaartje Maartje
  Vuursticks Krabbetjes Robinson
    Eilandratten Haai Hillie
    Zandvlooien Neusaap Niels
      Toekan Tietje
      Hangmat Hans
      Machette Mariel
      Mieranda
      Fleppie Flamingo
      Malariamug Maaike
      Leguaan Leon
      Fikkie Nikki
      Banaan Bakker
      Totempaal Tjeerd
      Water
      Milountje

  Survival Sabrina