Verzekering

Deelname aan zomerkamp is op eigen risico. Zomerkamp stelt zich niet aansprakelijk voor schade aan, of het verliezen van bagage kleding, fototoestellen e.d. Zomerkamp is wel voor kleine bedragen en ongevallen verzekerd. Wij adviseren u (indien u het nodig acht) zelf een (aanvullende) reis- en ongevallen en/of bagageverzekering af te sluiten.

Post

Vergeet niet om kaarten of brieven te sturen, dat vinden de kinderen geweldig! Misschien kunt u de kaart al op vrijdag (niet eerder) versturen? Op zondag kijken de kinderen namelijk al uit naar post. 

Tip: De kinderen vinden het  leuk om zelf ook kaarten te versturen naar huis en familie. Op kamp worden postzegels en kampkaarten verkocht. Het is handig om een lijstje met adressen of adresstickers mee te geven en eventueel geld voor de kaarten en postzegels.

Post kan gestuurd worden naar het volgende adres;

Scouting St. Andries

Boscheind 81

5575 AA Luyksgestel

Medicijnen, bijzonderheden

Heeft u bij het inschrijven aangegeven dat uw kind medicijnen gebruikt dan nemen wij 1-2 weken voor vertrek contact met u op. Heeft u bij het inschrijven niet aangegeven dat uw kind medicijnen gebruikt, maar moet hij of zij in de kampweek toch medicijnen gebruiken wilt u dan een mail sturen naar zomerkamphoogmade@gmail.com.

Let op; Het is niet de bedoeling dat de kinderen medicatie in eigen beheer hebben, dus ook geen paracetamol ed. Mochten ze dit nodig hebben dan hebben wij dat voldoende bij ons. 

Ook over bijzonderheden die u heeft aangegeven bij het inschrijven nemen wij  contact met u op. 

Bagage

Op school worden gekleurde labels uitgedeeld.  Wilt u deze met de naam van uw kind erop a.u.b bevestigen aan de koffer en slaapzakhoes. 

De kleding e.d. van uw kind kunt u het best in een koffer pakken en niet in een weekendtas. In een koffer hebben de kinderen een beter overzicht. Hierdoor hoeft niet steeds alles uitgepakt te worden waardoor er kleding en spullen zoek raken. Als u de koffer samen met uw kind in pakt dan weet hij of zij wat erin zit en waar.

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte in de koffer is voor alle spullen zodat er geen spullen los mee terug gaan en er geen spullen in vuilniszakken mee gaan (heen en terug). Dit raakt vaak kwijt op kamp of verdwijnt per ongeluk in de vuilcontainer.

Wilt u de kleding en andere spullen van uw kind(eren) merken. Niet gemerkte kleding die na Zomerkamp overblijft geven wij aan een goed doel!

Indeling groepjes

Elk jaar proberen we bij de indeling van de groepjes om zoveel mogelijk aan de wensen die de kinderen opgegeven hebben te voldoen. Helaas is het niet in alle gevallen mogelijk om helemaal aan deze wensen te voldoen. Er is echter tussen het programma door voldoende tijd om met andere vriendjes en/of vriendinnetjes te spelen. Verder zijn er een aantal activiteiten waarbij de groepjes helemaal anders ingedeeld worden of er helemaal geen groepjes zijn.

Teken

Tijdens het kamp zitten we de hele week in natuurrijke gebieden en lopen daardoor het risico op tekenbeten. Teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen, maar de meeste mensen die door een teek worden gebeten worden niet ziek. Wanneer je voorzorgsmaatregelen neemt verkleint dit de kans op een tekenbeet. Als de teek binnen 24 uur wordt verwijderd is de kans om ziek te worden zelfs te verwaarlozen. Op kamp worden de kinderen daarom regelmatig gecontroleerd op teken en worden deze als ze aanwezig zijn direct verwijderd. De kinderen krijgen een formulier mee naar huis waarop is aangetekend waar de teek heeft gezeten. 

Om tekenbeten zoveel mogelijk te voorkomen kan er in de bossen en in het hoge gras een lange broek en een shirt met lange mouwen gedragen worden. Verder kan er een insectenwerend middel op natuurlijke basis of met DEET erin worden gebruikt. Indien u het nodig acht dat uw kind dit gebruikt is het verstandig een flesje mee te geven. Deze insectenwerende middelen werken ook tegen muggen en kunnen dus eventueel ook ’s avonds voordat ze gaan slapen gebruikt worden.


Luizen

Kinderen die op de dag van vertrek last hebben van luizen kunnen helaas niet mee met zomerkamp. Heeft uw kind vlak voor kamp luizen, dan kan hij of zij alleen mee als er op de dag van vetrek geen luizen en neten meer aanwezig zijn in het haar en de behandeling afgerond is.

In overleg met de leiding kunnen kinderen wel later in de week alsnog komen als de behandeling dan wel afgerond is en zij vrij zijn van luizen en/of neten.

Niet meenemen op kamp

  • Mobiele telefoon, MP4 speler, tablet etc

Het is niet de bedoeling dat er naar huis gebeld wordt. Na kamp kunnen de kinderen thuis uitgebreid alles vertellen. Indien bovenstaande toch meegenomen wordt  zal de leiding dit tot het einde van het kamp in bewaring nemen. Mocht het nodig zijn om bij ziekte o.i.d. toch naar huis te bellen dan doen we dat samen met uw kind.

  • Zakmes, aansteker/lucifers
  • Een overdaad aan snoep chips etc

Ervaring leert dat kinderen met een ongelooflijke berg, snoep, chips, drinken etc aankomen alsof ze de hele week geen eten meer gaan krijgen. Wij doen ons best om lekker en gezond eten klaar te maken en zorgen ook voor wat lekkers tussendoor. Dus geef alstublieft niet teveel mee. Wij zorgen wel dat ze de week goed doorkomen en niets tekort komen.